Hoi! Mijn naam is
Aukje.
Ik ben klein van stuk, maar heb een groot hart. Mijn hart maakt een extra sprong als ik met kinderen in verbinding ben. De energie, de puurheid en de kleuren die ze meedragen raken me elke keer weer. Ze zijn precies goed zoals ze zijn.
Want daarom zijn ze wie ze zijn. Laten we ze
omarmen.
In mijn 13 jaar ervaring (in verschillende rollen) in het basisonderwijs heb ik gemerkt dat de snelle en verwachtingsvolle wereld van nu geregeld als een golf over kinderen heen slaat. Zich niet bewust van alle kwaliteiten die ze bezitten om in deze golf mee te bewegen.
Dat bewustzijn is zo nodig. Waarom?
Om krachtig te zijn. Blij te zijn. Echt jezelf te zijn.
Dit zorgt voor zelfvertrouwen, rust, plezier.
Ik had zelf een enorme golf nodig om me bewust te worden van mijn binnenwereld. Er ging een nieuwe wereld voor me open!
Ik ontdekte onder andere mijn
gevoeligheid.
Nu ik weet hoe prikkels voor of tegen mij werken, heb ik meer grip en blijf ik in balans. De kinderen van nu zijn ook gevoelig en sensitief. Ze vragen (en soms schreeuwen) om oprechte verbinding, ze voelen zo veel. Inzicht in die gevoelens laat hun zelfvertrouwen groeien.
Mij specialisatie is emotionele
overprikkeling.
Ik benut mijn ervaring graag om anderen te helpen. Ik zie mijn gevoeligheid nu als kracht. Ik kan blij zijn. Ik kan mezelf zijn.
En dat gun ik iedereen! Ik sta daarom voor jou klaar!
Ik heb ook momenten onder mijn eigen paraplu nodig om niet
overprikkeld
te raken.
Alert blijven op wat ik voel, denk en doe is belangrijk om me goed te voelen.
Veel kinderen raken onbewust ook overprikkeld.
Soms lukt het niet om alles te verwerken, waardoor je gedrag laat zien dat je eigenlijk niet wilt of dingen voelt die je niet kunt plaatsen.
In de ogen van velen is dit ongewenst gedrag. In mijn ogen
pure ontlading.
Nóg harder werken om dit te voorkomen of te verbergen is vaak de oplossing van het kind.
Echter werkt dit averechts en kan dat juist zorgen dat jouw gevoeligheid als een last voelt.
In mijn coaching draai ik het graag om.
Het is geen last, maar je kracht.
Niet verbergen, maar gebruiken.
Ik zie het als een spel om prikkels ontvangen en ontladen genoeg af te wisselen. Dat spel kán leuk en ontspannen zijn om te spelen. Natuurlijk alleen als je jouw 'spelregels' kent. Het herkennen en erkennen van alle soorten prikkels (lees spelregels), zorgt voor een positieve ontwikkeling in jouw prikkelverwerking.
Hoe beter je jouw spelregels begrijpt, hoe makkelijker jij speelt in het spel.
Het zorgt voor balans.
Het zet je in je kracht.
Het maakt je blij.
Wil je mij beter leren kennen?
Meer weten over hoe ik naar kinderen kijk?
Mijn weg met en naar mijn hooggevoeligheid?
Kinderen van nu zijn wijs. Ze hebben een ruimer bewustzijn.
Ze hebben grote behoefte aan zuivere verbinding met zichzelf en mensen om hen heen.
Ze weten wat ze willen en wat goed voor hen is. Het is belangrijk dat er naar hen geluisterd wordt zonder oordeel en ze de ruimte krijgen eigen keuzes te maken om op die manier zichzelf en de wereld verder te ontdekken.
De nadruk op scholen en de maatschappij ligt op de linkerhersenhelft. Cognitie, denken, analyseren en vergelijken.
Veel nadruk op presteren, verwachtingen, oordelen en hard werken (om aan andermans verwachting te voldoen).
Hun hooggevoeligheid krijgt weinig ruimte en aandacht, waardoor er onzekerheid kan ontstaan. Het niet gezien of begrepen worden in hun gevoel, is als afkeuring op hun zijn. Het raakt hun bestaansrecht.
Hun hooggevoeligheid geeft aan wanneer de energie van een ander niet zuiver is en uiten/spiegelen dit met hun gedrag. Ze voelen de onderstroom van de ander en helpen dit bewust te maken en te helen. Wanneer het gedrag wederom met oordeel en dus afkeuring beantwoord wordt, groeit de twijfel en gaat het kind óf uitbundiger gedrag vertonen om zijn behoefte te laten zien of kan het kind zich gaan aanpassen. En gaat op deze manier uit verbinding met zichzelf én met jou. Deze ruis geeft kinderen een continue prikkelbelasting. Met hier bovenop de vele prikkels van de omgeving en overprikkeling is het antwoord. De cirkel is rond.
Het is van groot belang dat volwassenen met waarde naar kinderen gaan kijken. Volwaardig, als heel, holistisch. Ze serieus gaan nemen en vertrouwen geven. Dan mogen ze leren en groeien.
Als volwassenen met nieuwsgierigheid en verwondering naar kinderen kunnen gaan kijken, dan kunnen ook zij leren en groeien.
Het is van belang dat we kinderen met liefde omarmen. In totaliteit, heelheid, volledigheid, waardigheid.
Om dat te doen is er plek nodig voor de rechterhersenhelft. Aandacht voor gevoelens, emoties, intuïtie, het hart, creativiteit, ontspanning. Links én rechts bestaan niet voor niets naast elkaar. Alles mag naast elkaar bestaan. Het is én én.
Daarvoor is het nodig dat professionals bewust worden van deze noodzaak. Open gaan staan voor groei in hun bewustzijn. En daarnaast groei in kennis over de werking van het brein, bewustzijn, het lichaam en het hart.
In dit bewustzijnsproces vertaal ik de boodschap van het kind naar de volwassenen. Breng de onderliggende behoefte van het kind én volwassenen naar boven. Waardoor allen groeien in bewustzijn, ze zich gezien, gehoord en begrepen voelen. En de zuivere verbinding herstelt, door het omarmen van hun authentieke zelf. Ze kunnen bewegen van binnen naar buiten.
Je staat dan sterk, in je kracht. Je bent weerbaar en zelfverzekerd.
Wat is overprikkeling?
Wat kunt u doen met uw kind bij overprikkeling?
Wil jij de hooggevoeligheid van jouw kind beter begrijpen?
Bedrijfsgegevens
Aukje Berkers
info.salutparaplu@gmail.com
06-51333138
Nuenen (in de buurt Eindhoven)
KVK-nummer 84356979
Privacy Verklaring